Distributia:Poate fi intalnita destul de frecvent in siruri sau in cercuri mari in partile cele mai umede si mai umbroase ale padurilor de conifere si de foioase, la deal si la munte. O putem gasi din iunie pana in octombrie chiar si in sezon mai secetos.
Modul de preparare al acesteia: Iutarile (Lactarius piperatus) se pastreaza intregi pina la folosire, piciorul nu se taie deoarece prin taietura pierde laptele si astfel ciuperca se deshidrateaza; ciupercile curatate si spalate se aseaza cu piciorul in sus in tava; palariile se ung cu unsoare de slanina, sare si piper apoi se prajesc 15 minute la 180 grade Celsius; acum scoatem tava, indepartam picioarele ciupercilor pastrand doar palaria; peste palariile semiprajite presaram branza de oaie si o reintroducem in cuptor pina cand branza se topeste peste ele, aproximativ 5 minute. Ciupercile astfel gatite se consuma cu slanina prajita. Preparatul este unul foarte simplu si tocmai prin simplitatea sa ofera o senzatie de gust unica.
Sursa:
ciupercomania.blogspot.com/2013/09/laptuca-iute-lactarius-piperatus.html
Acest album nu are incă nici un comentariu.